Online Διαιτολόγος: Έχει αποτέλεσμα;

Αρθρογράφος Πάρης Παπαχρήστος

Πάρης Παπαχρήστος

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Ιδρυτής του medNutrition.gr – Συγγραφέας

Χωρίς αμφιβολία, η διατροφή με πτυχιούχο Διαιτολόγο είτε είναι Online, είτε διαζώσης, αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα της υγείας και της ευεξίας σου! Οι διατροφικές συνήθειες επηρεάζουν την υγεία σου, την πνευματική και σωματική σου απόδοση, την ψυχολογική σου διάθεση και γενικότερη λειτουργία του οργανισμού.

Online Διατροφή σήμερα

Από το 2005 που διατηρώ το νόμιμο διαιτολογικό μου γραφείο στο Παγκράτι, συναντάω καθημερινά ανθρώπους στις διαζώσης συνεδρίες μου που με επισκέπτονται με σκοπό να ρυθμίσουν το βάρος τους, να μάθουν να τρέφονται ισορροπημένα, να αλλάξουν τη διατροφική τους νοοτροπία και να διατηρήσουν την υγεία τους. Ως διαιτολόγος έκανα και online συνεδρίες, ωστόσο πάντα ήταν λιγότερες από τις διαζώσης. Παρακάτω θα σου αναφέρω γιατί μπορείς να αξιοποιήσεις τον Online Διαιτολόγο, ωστόσο θα ήθελα να ξεκινήσω αναφέροντας δύο λόγια την αξία του επαγγέλματος μου.

Διαιτολόγος: Είναι μόνο Αδυνατιστής;

Ενδεχομένως, μπορεί να έχεις επισκεφτεί στο παρελθόν κάποιον διαιτολόγο και να πέτυχες με επιτυχία τους στόχους σου ή να εγκατέλειψες στο μέσον της διαδρομής. Αν πάλι δεν το έχεις ξανακάνει, ίσως αναρωτιέσαι γιατί να επισκεφτεί κάποιος έναν Διαιτολόγο- διατροφολόγο.

Συχνά οι διαιτολόγοι ταυτίζονται στο μυαλό του κόσμου με την απώλεια βάρους, με τη στέρηση και τις απαγορεύσεις. Σίγουρα, η διατροφή είναι ένα εργαλείο ρύθμισης του βάρους. Είναι όμως πολλά παραπάνω από αυτό. Είναι θρέψη, απόλαυση, είναι στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, είναι μέσο πρόληψης ασθενειών, μπορεί να είναι κύρια θεραπεία μια νόσου.

Online Diaitologos Diatrofiki Ekpaidefsi

Διατροφική Συμβουλευτική

Αν θα μπορούσα να συνοψίσω τους βασικότερους λόγους θα σου έλεγα ότι ο Διαιτολόγος-διατροφολόγος είναι ο ειδικός που μπορεί να παρέχει εξειδικευμένη και εξατομικευμένη συμβουλευτική για τη διατροφή, που έχει ως στόχο τη διατήρηση της υγείας και μια καλής ποιότητας ζωή.

Διατροφολόγος: Γιατί να τον επισκεφτείς;

Η επίσκεψη σε έναν διαιτολόγο είναι σημαντική γιατί μπορεί να:

 • Σε βοηθήσει στον καθορισμό ενός εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου που να πληροί τις ανάγκες και τους στόχους σου
 • Σε βοηθήσει να διαχειριστείς προβλήματα υγείας (π.χ. σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) ή παράγοντες κινδύνου για νοσήματα (π.χ. αυξημένη χοληστερόλη στο αίμα) που συνδέονται με την διατροφή
 • Σε υποστηρίξει στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό
 • Σου προτείνει εύκολα, νόστιμα και θρεπτικά γεύματα και να οργανώσει το καθημερινό σου πρόγραμμα, όσο δύσκολα κι αν είναι τα ωράριά σου
 • Αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες όλων των μελών της οικογένειας προς το καλύτερο
 • Να σου παρέχει ολοκληρωμένη διατροφική φροντίδα για το πρόβλημα υγείας σου, βάσει επιστημονικών συστάσεων και σε συνεννόηση με τον γιατρό σου
 • Να εντοπίσει τους σαμποτέρ στην προσπάθεια σου για μείωση του βάρους ή αλλαγής της σύστασης σώματος
 • Να σε βοηθήσει να αποκτήσεις μια υγιή σχέση με το φαγητό, να τρως συνειδητά και να αλλάξεις τη διατροφική σου νοοτροπία

Δες το διαφορετικά

Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, το φύλο σου, το επάγγελμά σου, η οικογενειακή σου κατάσταση, οι διατροφικές σου ιδιαιτερότητες και προτιμήσεις, τα επίπεδα σωματικής σου δραστηριότητας, οι μαγειρικές σου γνώσεις, ένας διαιτολόγος μπορεί να σε βοηθήσει και να σου δώσει εξατομικευμένες συμβουλές.

Από τη συλλογή πληροφοριών, τις δεύτερες σκέψεις, μπες στη δράση, ένα βήμα προς την επίλυση της κατάστασης που έχεις να διαχειριστείς!

Εμπόδια για να ξεκινήσεις

Μπορεί να παρακολουθείς τα post και video που αναρτώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, Tik Tok, YouTube), να διαβάζεις τα email που σου στέλνω γιατί έχεις γραφτεί στο newsletter μου, να σου αρέσει ως περιεχόμενο, να σε έχουν βοηθήσει και να θες να λάβεις εξατομικευμένες πληροφορίες για σένα.

Πολλές φορές, όμως, αν και το έχεις πάρει απόφαση να εμπιστευτείς τη γνώση και την εμπειρία ενός διαιτολόγου, το πρόγραμμά σου και η περιοχή που ίσως μένεις μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Πως θα σου φαινόταν η δυνατότητα να κλείσεις το ραντεβού σου με τον διαιτολόγο οποιαδήποτε μέρα και ώρα σε βολεύει και να βρίσκεσαι στο σπίτι, το γραφείο ή το δρόμο και να χρειάζεσαι μόνο ένα κινητό, ένα tablet ή τον υπολογιστή σου;

Ας μιλήσουμε για την online διατροφή.

Exapostaseos Diaitologos Ellada Exoteriko Papachristos

Online Διατροφή: Το σήμερα και μέλλον

Η online διατροφή έχει εξελιχθεί σημαντικά με τη χρήση τεχνολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορούν τώρα να προσφέρουν υπηρεσίες μέσω βιντεοκλήσεων και άλλων online πλατφορμών.

Online Δίαιτα: Χρήση του Διαδικτύου

Η παροχή υπηρεσιών διατροφής μέσω διαδικτύου έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Η online δίαιτα προσφέρει τη δυνατότητα να συνεργαστεί κάποιος με έναν διαιτολόγο ανεξάρτητα από την τοποθεσία του και το χρονικό του περιορισμό. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμογή στις ανάγκες του ατόμου.

Πλέον, πέραν από το γραφείο μου στο Παγκράτι, μπορείς να με εμπιστευθείς ηλεκτρονικά μέσω viber, skype, whatsApp, google meet ή όποια άλλη ηλεκτρονική πλατφόρμα σε εξυπηρετεί‼

Online Διαιτολόγος: Πάρης Παπαχρήστος

Η πανδημία Covid-19 με οδήγησε στο ψηφιακό μετασχηματισμό του διαιτολογικού μου γραφείου, χωρίς να μεταβληθεί καθόλου το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρω. H καραντίνα και το “κλείσιμο” στα σπίτια μας ήταν πιο έντονο από ποτέ και μου δόθηκε η ευκαιρία να τελειοποιήσω και να εξοικειωθώ ακόμα περισσότερο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως παρακολούθησης, να βελτιστοποιήσω την υπηρεσία για Online Διαιτολόγο.

Σε ποιους είναι χρήσιμη;

Ο Online διαιτολόγος, ως υπηρεσία είναι αξιοποιήσιμη επειδή:

 • Μπορεί να μένεις στην Αθήνα αλλά με δύσκολη πρόσβαση στο Παγκράτι, στην επαρχία ή το εξωτερικό.
 • Μπορεί ακόμη να μένεις στο Παγκράτι αλλά να μην μπορείς να με επισκεφτείς (θέμα υγείας ή θηλασμός κ.ά.).
 • Μπορεί ακόμη να με επισκεπτόσουν παλιότερα, ωστόσο τώρα μένεις σε απομακρυσμένη περιοχή ή είσαι σε διακοπές.  

Δε χρειάζεται λοιπόν να μένεις στο κέντρο της Αθήνας ή στο Παγκράτι. Ενδεικτικά, μπορείς να δεις περιοχές που είναι διαθέσιμη η υπηρεσία της online παρακολούθησης:

Οnline Διαιτολόγος για την Ελλάδα

Βέροια, Σύρος, Αλεξανδρούπολη, Ζάκυνθος, Κομοτηνή, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πάτρα, Σέρρες, Νάουσα, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Τρίκαλα, Ρέθυμνο, Αγρίνιο, Σαντορίνη, Κατερίνη, Άργος, Καρδίτσα, Βόλος, Θήβα, Πύργος, Αμαλιάδα, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Ηγουμενίτσα, Παιανία, Σέρρες, Σπάρτη, Τήνος, Μύκονος 

Online Διαιτολόγος για το εξωτερικό Εξωτερικό

Άμπου Ντάμπι, Βανκούβερ, Βερολίνο, Βιέννη, Βοστώνη, Βρυξέλλες, Γενεύη, Ζυρίχη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μάντσεστερ, Μελβούρνη, Μόναχο, Μόντρεαλ, Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Παρίσι, Ρώμη, Σικάγο, Σίδνευ, Στοκχόλμη, Τορόντο

Μίλησαν για τη διαδικτυακή τους εμπειρία μαζί μου, από αξιολογήσεις που έγιναν σε Facebook και Google:

Ρούλα Τσιτκάνου

Σωστός διατροφικός προσανατολισμός βασισμένος σε επιστημονική γνώση και όχι σε πρόχειρες “εμπειρικές” πρακτικές. Ποικιλία στα γεύματα και εναλλακτικές επιλογές γευμάτων. Άψογη συνεργασία και αμεσότητα!

Δόμνα Κόμπρα

Εξαιρετικός διαιτολογος ο κος Παπαχρήστος. Παρόλο που δεν μένω στην Αθήνα (εξωτερικο) είναι πολύ κατατοπιστικός και διαθέσιμος. Μου παρέχει διατροφικές οδηγίες και προγράμματα online και με έχει βοηθήσει όχι μόνο να χάσω το βάρος που ήθελα αλλά και να επανέλθουν οι δείκτες του σακχάρου και της χοληστερίνης στα φυσιολογικά επίπεδα. Αν είχε θα εβαζα περισσότερα αστέρια.

Αντιγόνη Τεμέλογλου

Η συνεργασία μου με τον κύριο Παπαχρήστο ήταν άψογη. Ένας άνθρωπος που η φιλοσοφία του ταιριάζει με την δική μου ήταν η αιτία για να τον επιλέξω, και φυσικά δεν έπεσα έξω! Με βοήθησε να απαλλαγώ από ορισμένα κιλά τα οποία δεν είχα καταφέρει να τα χάσω με δική μου προσπάθεια. Μου έμαθε διατροφικές τεχνικές και σωστούς συνδυασμούς τροφίμων, μια γνώση που μου έγινε τρόπος ζωής και θα με βοηθήσει να διατηρήσω το νέο μου βάρος. Ο κύριος Παπαχρήστος είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και εξαίρετος επιστήμονας που θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε τους διατροφικούς σας στόχους, και σίγουρα σας τον συστήνω ανεπιφύλακτα!

Λουκάς Κωνσταντίνου

Αξιολογώντας τις υπηρεσίες του κ. Παπαχρήστου θα ήθελα κι από εδώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την επαγγελματική του προσέγγιση, την άψογη συμπεριφορά, τη συνέπεια και τις εξαιρετικές συμβουλές του!

Online Διαιτολόγος και Λιπομέτρηση

Ξέρω ότι πολλοί έχουν δεύτερες σκέψεις, όταν πρόκειται για συνεδρία εξ’ αποστάσεως.

Ωστόσο, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα μια δια ζώσης συνεδρία αφού και ζύγιση μπορεί να γίνει (το άγχος των περισσοτέρων, το οποίο κατά τη γνώμη μου δεν είναι το Νο1 για την επίτευξη του στόχου) στην δική σου οικιακή ζυγαριά και ανάλυση σύσταση σώματος με τη δική μου καθοδήγηση φυσικά και χρήση μόνο μιας μεζούρας.

Online Diatrofologos Perioxi Mellon

Περιοχή Μελών: Online Diaitologos

Παράλληλα, με την έναρξη της συνεργασίας μας θα λάβεις πρόσβαση στην περιοχή των μελών. Πρόκειται για μια ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στην προσωπική μου ιστοσελίδα στην οποία χρειάζεσαι προσωπικούς κωδικούς για να εισέλθεις.

Σε αυτήν θα συναντήσεις συγκεντρωτικά όλα τα προσωπικά σου στοιχεία/μετρήσεις που λαμβάνουμε σε κάθε συνεδρία, καθώς και περιεχόμενο που προστίθεται / ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά και που θα αποτελέσει σύμμαχο στην κατάκτηση των στόχων σου.

Διάβασε περισσότερα για την Περιοχή Μελών

Είσαι σε ηλεκτρονική επικοινωνία μαζί μου όποτε το χρειαστείς και είμαι δίπλα σου!

Online Diatrofologos Ngs

Nutrition Goals System

Επιπλέον, μπορείς να κάνεις αυτοπαρακολούθηση των στόχων σου και της διατροφικής

σου συμπεριφοράς μέσω της εφαρμογής Nutrition Goals System (NGS) που έχω σχεδιάσει. Η εφαρμογή NGS σς βοηθά να κερδίσεις το στοίχημα της ρύθμισης του βάρους σου και της διατήρησης του βάρους-στόχου σου.

Λίγα λόγια για την εφαρμογή NGS

NGquiz

Συμπεριλαμβάνει ερωτήσεις στόχους: Διατροφής, αλλά και καθημερινών Συνηθειών που επηρεάζουν άμεσα/έμμεσα το σωματικό βάρος (π.χ. συνήθειες ύπνου). Μπορείς να το συμπληρώνεις καθημερινά, σε λιγότερο από ένα λεπτό, και να κάνεις έτσι τη δική σου αυτοαξιολόγηση.

NGday

Μπορείς να καταγράφεις τα τρόφιμα και τα ροφήματα που καταναλώνεις σε πραγματικό χρόνο, καθώς και το χρόνο που αφιέρωσες στο γεύμα σου. Υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάζεις φωτογραφίες από τα γεύματά σου (πριν και μετά). Επιπλέον, μπορείς να απαντήσεις σε σύντομες ερωτήσεις σχετικά με το αν πεινούσες και ποια είναι τα συναισθήματά σου μετά το γεύμα. Τέλος, μπορείς να παρακολουθείς την ενυδάτωσή σου και τις συνήθειες ύπνου σου.

Μπορείς να προσθέσεις δικές σου ειδοποιήσεις στην εφαρμογή για να παραμένεις στην πορεία σου και να αποκτάς κίνητρο για τη συνέχεια.

Μάθε περισσότερα για το NGS

Έρευνα

Έρευνα έχει καταδείξει ότι η online διατροφική συνεδρία προσφέρει πολλά οφέλη, όπως:

 • παρέχει ευκολότερη πρόσβαση στον επαγγελματία διαιτολόγο ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τοποθεσία.
 • προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο χρονοδιάγραμμα και τις συνεδρίες.
 • η παροχή ψηφιακών εργαλείων μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση και επίτευξη των στόχων διατροφής και
 • φαίνεται ότι η Online παρακολούθηση είναι εξίσου αποτελεσματική με την δια ζώσης.

Μειονεκτήματα Online Διαιτολόγου

Παρόλα αυτά, η Οnline διατροφή έχει και μειονεκτήματα. Η έλλειψη απευθείας επαφής μπορεί να μειώσει την αίσθηση εμπιστοσύνης και σύνδεσης με τον Διαιτολόγο. Επιπλέον, δε σου δίνεται η δυνατότητα της κοινωνικοποίησης, να βρεθείς στο χώρο του διαιτολογικού γραφείου και να αισθανθείς την αύρα που αποπνέει. Τέλος, η ανεπάρκεια τεχνολογικών δεξιοτήτων ή η έλλειψη πρόσβασης σε σταθερή σύνδεση διαδικτύου μπορεί να δυσκολέψει ορισμένα άτομα.

Συνοψίζοντας για τον Online Διαιτολόγο

Η απάντησή μου είναι ναι. Η online διατροφή μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη εάν χρησιμοποιηθεί σωστά και έχεις σύμμαχό σου τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας.  Είναι σημαντικό να επιλέξεις έναν πτυχιούχο διαιτολόγο που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να διασφάλισε ότι η πλατφόρμα και η τεχνολογία που χρησιμοποιούνται είναι αξιόπιστες. Η παροχή υπηρεσιών πρέπει να περιλαμβάνει συμβουλευτικό κι εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οργάνωση και διαχείριση της καθημερινής διατροφής και περιοδικό έλεγχο βάρους, ακολουθώντας τη λογική και τη μεθοδολογία των συνεδριών δια ζώσης. 

Η Online διατροφή μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική λύση για όσους αναζητούν εξατομικευμένη διατροφική συμβουλευτική με ευελιξία και άνεση.

Online Diatrofologos Ellada Exoteriko Athina 1

Πως θα ξεκινήσει η συνεργασία μας ως Online Διαιτολόγος

Αν θέλεις να αποφύγεις το συναισθηματικό φαγητό και μέσα από ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής να αλλάξεις τη διατροφική σου νοοτροπία είμαι δίπλα σου και εξ’ αποστάσεως (on line συνεδρία) για να σου δώσω τις λύσεις! Η αποτελεσματικότητα με τις δια ζώσης συνεδρίες είναι η ίδια, αφού ο στόχος μου είναι να αλλάξουμε μαζί τις διατροφικές σου συνήθειες, να λύσουμε τις απορίες σου και να απομακρύνουμε τα εμπόδια.

Κάνε το πρώτο βήμα

Μάθε περισσότερα για τη μεθοδολογία που ακολουθώ στην υπηρεσία Online Διαιτολόγος και επικοινώνησε μαζί μου!

Θα χαρώ να σε γνωρίσω διαδικτυακά και να σε βοηθήσω να πετύχεις τους στόχους σου!

Θες να συζητήσουμε;

Papachristos Dietitian Draft 02 Round

Έχεις σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο; Στείλε μου ένα email ή μήνυμα στο messenger. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα πετύχεις τους διατροφικούς στόχους σου, διάβασε πρώτος/η τη νέα μου αρθρογράφηση στο newsletter του Diaitologos  ή γίνε μέλος στο Facebook Page μου. Ακολούθησε με στο Instagram και μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο Youtube !

Βιβλιογραφία
 1. Gilmore LA, Duhe AF, Frost EA, Redman LM. The technology boom: a new era in obesity management. J Diabetes Sci Technol. 2014;8(3):596-608.
 2. Schippers M, Adam PC, Smolenski DJ, Wong HT, de Wit JB. A meta-analysis of overall effects of weight loss interventions delivered via mobile phones and effect size differences according to delivery mode, personal contact, and intervention intensity and duration. Obes Rev. 2017;18(4):450-9.
 3. Cavero-Redondo I, Martinez-Vizcaino V, Fernandez-Rodriguez R, Saz-Lara A, Pascual-Morena C, Alvarez-Bueno C. Effect of Behavioral Weight Management Interventions Using Lifestyle mHealth Self-Monitoring on Weight Loss: A Systematic Review and Meta-Analysis. Nutrients. 2020;12(7).
 4. Beleigoli A, Andrade AQ, Diniz MDF, Ribeiro AL. Personalized Web-Based Weight Loss Behavior Change Program With and Without Dietitian Online Coaching for Adults With Overweight and Obesity: Randomized Controlled Trial. J Med Internet Res. 2020;22(11):e17494.

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;

close
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε αποτελέσματα.
Scroll To Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.