Υπολογισμός ΔΜΣ

Χρησιμοποίησε την παρακάτω φόρμα για να υπολογίσεις το Δείκτη Μάζας Σώματος σου (ΔΜΣ).

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) δεν είναι ενδεικτικός της επιμέρους σωματικής σύστασης και κατανομής των συστατικών του σώματος.

Για παράδειγμα εάν κάποιος γυμνάζεται και είναι μυώδης ο ΔΜΣ είναι δυνατόν να υπερεκτιμά το σωματικό λίπος ενώ εάν υπάρχει απώλεια μυϊκής μάζας είναι δυνατόν ο ΔΜΣ να υποεκτιμά το σωματικό λίπος.

Επίσης, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του σε ηλικιωμένα άτομα, καθώς παρουσιάζονται διαφορές στις τιμές του χωρίς να υπάρχει ένδειξη νοσηρότητας όπως συμβαίνει στους ενήλικες.

Επιπλέον, το εργαλείο αυτό έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για άτομα άνω των 18 ετών, δεν είναι κατάλληλο για παιδιά και εφήβους.

Ύψος :
Βάρος :

Ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι χαμηλότερος από τις προτεινόμενες τιμές. Ενδέχεται να καταναλώνεις λιγότερο φαγητό από αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός, με συνέπεια να έχεις ή να παρουσιάσεις μελλοντικά ανεπάρκεια -σημαντικών για τον οργανισμό- θρεπτικών συστατικών, επιβάρυνση της οστικής υγείας και αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

Απέφυγε την ανεπάρκεια των θρεπτικών συστατικών υιοθετώντας καλύτερες διατροφικές συνήθειες!

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τα εξής άρθρα:

Ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι εντός των ενδεικνυόμενων τιμών, μπράβο σου! Αυτό υποδηλώνει ότι έχεις ένα φυσιολογικό και υγιές βάρος, βάσει του ύψους σου. Να θυμάσαι την ποικιλία στη διατροφή σου, καθώς εξίσου σημαντικό είναι να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να είναι και να παραμείνει δυνατός.

Διατήρησε το υγιές σωματικό σου βάρος και φρόντισε την ενυδάτωσή του ακολουθώντας τις συμβουλές που παρουσιάζονται στα άρθρα:

Ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι παραπάνω από τις προτεινόμενες τιμές. Βρίσκεσαι όμως πολύ κοντά στα όρια και μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας να τα πλησιάζεις, βάζοντας μικρούς διατροφικούς στόχους. Θυμήσου ότι μειώνοντας το βάρος σου φροντίζεις και την υγεία σου.

Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το πώς θα επιτύχεις τους στόχους σου στον οδηγό Στόχοι στη διατροφή σου και εκεί να κατεβάσεις ένα εργαλείο που έχω σχεδιάσει γι΄αυτό το σκοπό.

Επικοινώνησε μαζί μου για να σου εξηγήσω την μεθοδολογία και να σε βοηθήσω να πετύχεις τους δικούς σου στόχους, όχι στηριζόμενος μόνο στη θέληση σου.

Ο Δείκτης Μάζας Σώματός σου έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις ενδεικνυόμενες τιμές. Το υπερβάλλον βάρος αυξάνει και τον κίνδυνο χρόνιων νοσημάτων, επομένως ένα αρκετά δυνατό καμπανάκι, για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να διαχειριστείς την καθημερινή σου διατροφή και το βάρος σου. Εκπαιδεύσου δίπλα σε έναν πτυχιούχο διαιτολόγο και πάρε αμέσως τον έλεγχος της υγείας σου.

Υιοθέτησε μια ισορροπημένη διατροφή για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σύμφωνα με τις οδηγίες του άρθρου: Παχυσαρκία, σύμμαχός σας η διατροφή σας!

Η τιμή του Δείκτης Μάζας Σώματός σου είναι σημαντικά υψηλή. Τα παραπάνω κιλά – και κατ’ επέκταση το σωματικό λίπος – γίνονται πολύ επικίνδυνα για την υγεία σου, ευνοώντας μια σειρά νόσων/ συμβάντων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα ή επεισόδια, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, κάποιοι τύποι καρκίνου κ.α.. Σταμάτα να αμελείς τη φροντίδα του εαυτού σου και ξεκίνα να διαχειρίζεσαι την καθημερινή σου διατροφή και το βάρος σου. Επικοινώνησε με έναν πτυχιούχο Διαιτολόγο- Διατροφολόγο και μάθε πώς μπορείς να αποκτήσεις τον έλεγχος της κατάστασης.

Ενημερώσου για την ένα πιθανό κίνδυνο που αντιμετωπίζεις από το άρθρο: Αθηρωμάτωση, Ποιος ο ρόλος της Διατροφής; και υιοθέτησε καλύτερες διατροφικές συνήθειες για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας ακολουθώντας τις οδηγίες του άρθρου: Παχυσαρκία, σύμμαχός σας η διατροφή σας!

close
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε αποτελέσματα.
Scroll To Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.