Διατροφογενετική- Εξατομικευμένη διατροφή

 • Έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες αλλαγές στη διατροφική συμπεριφορά με στόχο τη μείωση του βάρους σου, μπορεί να είναι επιτυχείς σε κάποιον άλλον, ενώ σε σένα όχι;
 • Σε απασχολεί να μάθεις την προδιάθεσή σου για χρόνιες παθήσεις (π.χ. παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης) ή ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, τον τρόπο που ο οργανισμός σου μεταβολίζει τις τροφές ή την ανταπόκριση του οργανισμού σου σε διάφορους τύπους σωματικής δραστηριότητας;
 • Σε ενδιαφέρει να λάβεις εξατομικευμένες οδηγίες για την διατροφή σου και τον τρόπο ζωής σου που να βασίζονται στο γενετικό σου προφίλ;

Τότε, η υπηρεσία της διατροφογενετικής απευθύνεται σε σένα!

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Σε ποιους απευθύνεται η εξέταση

 • Σε σένα που επιθυμείς μια εξειδικευμένη ανάλυση του γενετικού σου προφίλ
 • Σε σένα που θέλεις απόλυτα εξατομικευμένες και στοχευμένες διατροφικές κατευθύνσεις που θα σου εξασφαλίσουν καλύτερη υγεία και την επιτυχή ρύθμιση του σωματικού σου βάρους
 • Σε σένα που έχεις δοκιμάσει πολλά διατροφικά μοτίβα και δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα
 • Σε σένα που έχεις οικογενειακό ιστορικό παθήσεων, με στόχο τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης νοσημάτων που σχετίζονται με «ελαττωματικά» γονίδια, κάνοντας τις κατάλληλες διατροφικές παρεμβάσεις. 
 • Αν είσαι γονέας και θέλεις να γνωρίζεις τη γενετική ταυτότητα του παιδιού σου και να θέσεις τις κατάλληλες βάσεις στη διατροφή του
 • Αν γυμνάζεσαι και θέλεις να προσαρμόσεις την διατροφή σου και το πρόγραμμα προπόνησής σου, με στόχο την βελτιστοποίηση της απόδοσής σου και να πρόληψη των τραυματισμών

Τι είναι και πώς πραγματοποιείται η εξέταση DNA

 • Το τεστ γίνεται μία φορά στη ζωή σου, καθώς το γενετικό υλικό δεν αλλάζει. Επειδή ωστόσο η επιστήμη της διατροφογενετικής εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και το report σου που επικαιροποιείται.
 • Μια διεπιστημονική ομάδα ιατρών, διατροφολόγων, φαρμακοποιών, γενετιστών και προγραμματιστών, ακολουθώντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, συμμετείχε στην ανάπτυξη και την επικύρωση του αλγορίθμου Fagron NutriGenTM.
 • Το κουτί του τεστ περιλαμβάνει 2 έντυπα συναίνεσης, 1 έντυπο οδηγιών, 1 στυλεό δειγματοληψίας, 1 σακούλα μεταφοράς βιολογικών δειγμάτων, 1 σακούλα αποστολής και 2 αυτοκόλλητα με τον κωδικό του τεστ.
 • Η εξέταση γίνεται με μη επεμβατική μέθοδο. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται  λήψη κυττάρων από το στόμα, μέσω βαμβακοφόρου στυλεού.
 • Συμπληρώνεται, επίσης, ένα ερωτηματολόγιο υγείας και διατροφικών συνηθειών.
 • Στη συνέχεια το δείγμα αποστέλλεται στο εργαστήριο στην Ισπανία όπου ακολουθεί η επεξεργασία του και η ανάλυση του DNA
 • Όταν ολοκληρωθεί η ανάλυση, τα προσωπικά αποτελέσματα αποστέλλονται σε 5-6 εβδομάδες. Ακολουθεί η συζήτησή τους την προσωπική μας συνεδρία και προχωράμε στην κατάρτιση εξατομικευμένου διατροφικού πλάνου, που βασίζεται στο προσωπικό σου γενετικό προφίλ.
 • Επιπλέον, ακολουθεί συμβουλευτική για άλλες συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως η σωματική δραστηριότητα.

Πως θα σε βοηθήσει η Διατροφογενετική

Υπάρχουν πολλά τεστ Διατροφογενετικής που κυκλοφορούν όλα αυτά τα χρόνια, ωστόσο η πρακτικότητα ήταν ο λόγος που ένταξα μια τέτοια εξέταση στις υπηρεσίες του γραφείου. Δεν μπορούσα να τις αξιοποιήσω στις εξατομικευμένες μου συστάσεις. Με τη συγκεκριμένη εξέταση DNA της Fagron μου δίνεται ένα πρόσθετο πολύ χρήσιμο εργαλείο να έχω δεδομένα για σένα!

ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Προδιάθεση για Νοσήματα

Θα αποτελέσει έναν σύμμαχό σου στην αντιμετώπιση παθήσεων. Τα αποτελέσματα θα μου επιτρέψουν να σου δώσω πληροφορίες σχετικά με την προδιάθεσή σου σε μεταβολικά νοσήματα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, οι δυσλιπιδαιμίες, η υπέρταση και η παχυσαρκία.

Περιοχή Μελών

 Θα έχεις πρόσβαση σε μια ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη σελίδα μου diaitologos.com, την περιοχή μελών, στην οποία χρειάζεσαι προσωπικούς κωδικούς για να εισέλθεις. Έχοντας πρόσβαση στην περιοχή των μελών και όλες τις υπηρεσίες της

Αποτελεσματικότητα Διαιτών

Θα μπορέσεις να μάθεις ποια διατροφή είναι αποτελεσματική για σένα, π.χ. χαμηλή σε λιπαρά ή χαμηλή σε υδατάνθρακες.

Προδιάθεση για ανεπάρκειες Θρεπτικών Συστατικών

Θα συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ανεπάρκειας βιταμινών και μετάλλων, καθώς μέσω της ανάλυσης θα είμαι σε θέση να προσαρμόσω το διατροφικό σου πλάνο. Για παράδειγμα, το γονίδιο MTHFR κωδικοποιεί ένα ένζυμο που είναι απαραίτητο για την μετατροπή του φυλλικού οξέος -που υπάρχει στις τροφές- σε ενεργή μορφή. Αν βρεθεί κάποια γονιδιακή διαφοροποίηση συνίσταται αύξηση της διαιτητικής πρόσληψης φυλλικού οξέος και βιταμινών του συμπλέγματος Β σε σχέση με την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Αλάτι, Καφεΐνη, Λλκοόλ, Φρουκτόζη

Θα μπορέσω να σου παρέχω εξατομικευμένες συστάσεις για το αλάτι, τον καφέ, την αλκοόλη και την φρουκτόζη, ανάλογα με την ευαισθησία του οργανισμού σου.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ευαισθησία στο αλάτι. Αν έχεις κληρονομική προδιάθεση για το αλάτι ως επαγωγέα της υψηλής αρτηριακής πίεσης, τότε πρέπει να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στη μείωσή του, μέσω της διατροφής.

Ορμονική Ανισορροπία

Θα λάβεις πληροφορίες σχετικά με τον κίνδυνο ορμονικής ανισορροπίας που επηρεάζει τη ρύθμιση του βάρους. Υπάρχουν πολλές ορμόνες που εμπλέκονται στη διαχείριση βάρους. Για παράδειγμα, η Λεπτίνη και η Γκρελίνη σχετίζονται με τη ρύθμιση του αισθήματος πείνας και κορεσμού. Με τις κατάλληλες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα, που προκαλούνται από τυχόν ορμονικές ανισορροπίες.

Άσκηση για μείωση Σωματικού Λίπους

Θα σου δώσει μια κατεύθυνση στους τύπους αθλητικών δραστηριοτήτων που συνάδουν με το γενετικό σου προφίλ και συμβάλλουν στην καύση του λίπους και την αύξηση των επιπέδων της HDL.

Δυσανεξία στη Λακτόζη & στη Γλουτένη

Μέσω της διατροφογενετικής ανάλυσης εξετάζεται ο κίνδυνος δυσανεξίας στην λακτόζη και στην γλουτένη. Έτσι, θα είμαι σε θέση να κάνω τις κατάλληλες παρεμβάσεις έτσι ώστε να ανακουφιστείς από πιθανά πεπτικά προβλήματα όπως το φούσκωμα, το κοιλιακό άλγος, οι διάρροιες, κ.α. 

Αποτελεσματικά Συμπληρώματα Διατροφής

Θα αποφύγεις την άσκοπη αγορά συμπληρωμάτων διατροφής που σύμφωνα με τα γονίδια σου δεν χρειάζεσαι. Γίνεται εξατομικευμένη πρόταση γαληνικών σκευασμάτων (σκευάσματα που φτιάχνονται στο εργαστήριο του φαρμακείου, με συγκεκριμένη σύσταση βάση τις ανάγκες σου). Πιο συγκεκριμένα, προσδιορίζεται η αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού σου. Όσο υψηλότερη είναι η προδιάθεση για μειωμένη αντιοξειδωτική ικανότητα, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος για κυτταρική βλάβη και μεγαλύτερη η ανάγκη για χορήγηση συμπληρωμάτων συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών.

Επικοινώνησε μαζί μου

  Εξέταση Διατροφογενετικής DNA

  Επικοινώνησε μαζί μου να σου περιγράψω τη διαδικασία και το κόστος της εξέτασης DNA σε σχέση με τα πακέτα προσφορών, να σου λύσω σχετικές απορίες για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί και στη δική σου εξατομικευμένη διατροφική παρακολούθηση.

  close
  Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε αποτελέσματα.
  Scroll To Top
  Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.