Συχνές Ερωτήσεις

Υπάρχουν ομάδικά προγράμματα ή εκπτώσεις σε ειδικές πληθυσμιακές μονάδες;

Επειδή θέλω κι εγώ να ξεκινήσουμε, προσπαθώ από την πλευρά μου να το στηρίξω. Μπορείς να ενημερωθείς για όλες μου τις προσφορές εδώ: https://diaitologos.com/prosfores/

Έχω μόνο 4-6 κιλά για να χάσω. Μπορείτε να με βοηθήσετε;

Απολύτως! Με τη μεθοδολογία μου, θα σας βοηθήσω να αναπτύξετε μια νέα νοοτροπία, με βάση αλλαγή των διατροφικών σου συνηθειών και του τρόπου ζωής, που θα σου επιτρέπει να ζυγίζεις λιγότερο, χωρίς δίαιτα. Είτε έχεις 5, 10 ή παραπάνω κιλά για να χάσεις, η μεθοδολογία παραμένει η ίδια.

Έχω διαγνωστεί με προ-διαβήτη; Μπορείτε να με παρακολουθείτε;

Φυσικά. Η μεθοδολογία που ακολουθώ βασίζεται σε ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα σπουδών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκείνους που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, χοληστερίνης, πίεσης και μεταβολικού συδρόμου. Είναι στοχευμένη προσέγγιση για να ακολουθήσεις όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ή/και για την αντιμετώπισή τους.

Είμαι χορτοφάγος. Μπορείτε να μου σχεδιάσετε ένα πλήρες πλάνο διατροφής;

Η μεθοδολογία μου καλύπτει όλες τις διατροφικές προτιμήσεις, τους περιορισμούς και τις απαιτήσεις. Δεν υπάρχουν απαγορευμένα τρόφιμα! Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δίαιτα για όλους! Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να ακολουθήσεις έναν φυσιολογικό τρόπο διατροφής. Ο στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να ανακαλύψεις τι λειτουργεί καλύτερα για το σώμα, το μεταβολισμό, τον τρόπο ζωής και τις προτιμήσεις-αποστροφές σου.

Θα ταξιδεύω για μια χρονική περίοδο κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Αυτό θα είναι πρόβλημα;

Η διατροφή που θα σχεδιάσω για εσένα ταιριάζει όπου κι αν πας! Όλο το σκεπτικό είναι να καλλιεργηθεί μια σωστή προσέγγιση που σε κάνει λειτουργικό/-ή στο πλαίσιο της πραγματικής ζωής, η οποία μερικές φορές περιλαμβάνει το ταξίδι ή το φαγητό απ’ έξω. Μπορούμε για την περίόδο εκείνη να κάνουμε μαζί εξ’αποστάσεως συνεδρίες, εάν το επιθυμείς. Εάν πάλι δεν έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα σου δώσω συγκεκριμένες κατευθύνσεις μέχρι να αποκτήσεις πρόσβαση.

Δεν μένω στην Αθήνα, θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε;

Η πόλη που μένεις δεν είναι εμπόδιο! Παρακολουθώ άτομα από την Αυστραλία, την Αμερική, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.  Από τη στιγμή που έχεις πρόσβαση σε έναν υπολογιστή, tablet ή κινητό, έχεις όλα όσα χρειάζεσα για να συζητήσουμε. Έχω προσαρμόσει τη μεθοδολογία που εφαρμόζω στο γραφείο, για τις εξ΄αποστάσεως συνεδρίες και χαίρομαι που πηγαίνουν εξίσου καλά!

Πόσο χρόνο διαρκεί κάθε συνεδρία μας;

Προγραμματίστε ότι θα χρειαστούμε 30 – 45 λεπτά στις συνεδρίες κάθε φορά, εκτός από την πρώτη συνεδρία που λόγω της λήψης ιατρικού και διαιτολογικού ιστορικού θα απαιτηθεί περίπου 1 ώρα.

Ποια υποστήριξη συμπεριλαμβάνει η συνεργασία μας;

Είμαι δίπλα σου με πολλούς τρόπους, είτε με τη φυσική μου παρουσία είτε με την ηλεκτρονική. 

 • Έχω διαμορφώσει ειδική ενότητα στην ιστοθέση, που εχουν πρόσβαση μόνο όσοι παρακολουθώ, με χρήσιμο περιεχόμενο υποστήριξης που πραγματικά σου λύνει τα χέρια. Έχω επενδύσει άπειρο χρόνο σε αυτό!
 • Εάν προκύψει κάποιο ευαίσθητο θέμα ή δυσκολία, μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις μαζί μου στο κινητό μου (6974468068) είτε μέσω του προσωπικού μου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (papachristos@mednutrition.gr).

Η συνεδρία περιλαμβάνει κατεύθυνση για ποιο πρόγραμμα άσκησης να ακολουθήσω;

Μπορείς σίγουρα να ασκηθείς κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, αν αυτό είναι κάτι που σου αρέσει. Αλλά θα πρότεινα επικεντρωθούμε στις υπόλοιπες 23 ώρες της ημέρας, αφού περάσουν τα «60 λεπτά άσκησης» από τη λίστα των καθημερινών to do εργασιών σου.

Δεν τρώω κρέας (ή γαλακτοκομικά/σιτάρι/άλλο). Θα μπορέσω να παρακολουθήσω το Πρόγραμμα Διατροφής;

Ναι, σίγουρα! Είναι εξατομικευμένη παροχή υπηρεσίας οπότε και όλες σου οι διατροφικές προτιμήσεις, οι περιορισμοί και οι αποστροφές, θα ληφθούν υπόψη. Δεν υπάρχουν υποχρεωτικά ή απαγορευμένα τρόφιμα. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσει κάποιος/α σε μια υγιεινή και θρεπτική διατροφή. Ο στόχος μου είναι να σε βοηθήσω να ανακαλύψεις τι λειτουργεί καλύτερα για το σώμα, τον μεταβολισμό, τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές σου προτιμήσεις.

Θα λάβω πλάνο διατροφής;

Ναι, σε κάθε συνεδρία θα λαμβάνεις εξατομικευμένο 7ήμερο πλάνο διατροφής, ωστόσο δεν εστιάζω μόνο εκεί – και πιστέψτε με αυτα είναι τα καλά νέα! Όσο περνάει ο καιρός ο βαθμός ελευθερίας σου θα αυξάνεται, όσο ενσωματώνεις τις τροποποιήσεις που θα σου προτείνω. Μπορεί να αισθάνεσαι ασφάλεια όταν λαμβάνεις το πλάνο διατροφής, ωσόσο υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην πλήρη εφαρμογή του! Επιπρόσθετα, πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός η εξάρτηση από το να σου πω εγώ τι θα σας και πόσο, σε ένα βαθμό υπονομεύει την ικανότητά σου να γνωρίζεις τι, πότε και πόσο να φας. Αντ’αυτού, θα σε βοηθήσω να αναπτύξεις αυτές τις δεξιότητες και την εμπιστοσύνη στο να κάνεις επιλογές βάση των γνώσεων που έχεις, την κατάσταση που βρίσκεσαι και στο αντίστοιχο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για εσένα.

Πώς γίνεται η πληρωμή;

Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσω τραπεζικής κατάθεσης ή με διαφορετικό τρόπο που σε εξυπηρετεί κατόπιν συνεννοήσεως.

Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση της προόδου;

Όπως συνηθίζω να λέω καμία συσκευή δε θα σε αδυνατίσει! Σίγουρα ένας επαγγελματικός εξοπλισμός δεν μπορεί να συγκριθεί με την οικιακή ζυγαριά. Όσον αφορά τη μέτρηση βάρους όμως, η χρήση μιας οικιακής ζυγαριάς αρκεί. Μαζί άλλωστε, θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα ζυγίζεσαι ώστε να μπορούμε να αξιολογούμε την πρόοδό σου! Και να θυμάσαι ότι η αλλαγή της διατροφικής σου συμπεριφοράς εξαρτάται από τη δική μου συμβουλευτική και τη δική σου συμμόρφωση!

Πώς θα τις αποστείλω τις ιατρικές εξετάσεις εάν ξεκινήσουμε εξ’αποστάσεως;

Άν έχεις πρόσφατες (εντός εξαμήνου) αιματολογικές εξετάσεις μπορείς να μου τις αποστείλεις μέσω email, ώστε να γίνει μία πλήρης αξιολόγηση του ιατρικού ιστορικού σου ,το οποίο θα συνεκτιμηθεί για τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου πλάνου διατροφής!

Με ποιον τρόπο γίνεται η εξ’ αποστάσεως συνεδρία;

Μόνες προϋπόθεσεις είναι να έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή, στο κινητό ή στο τάμπλετ σου ένα από τα παρακάτω λογισμικά (skype, viber, hangouts, whatsApp) και να έχεις μία διεύθυνση email. Αν δεν έχεις κάποιο από τα παραπάνω λογισμικά μπορείς να κατεβάσεις όποιο επιθυμείς εδώ:

 • Skype
 • Viber
 • Zoom
 • Meets
 • Hangouts
 • WhatsApp

Πόσο συχνές θα είναι οι συνεδρίες μας;

Στην πορεία της συνεργασίας μας οι συνεδρίες μας μπορούν να πραγματοποιούνται είτε σε εβδομαδιαία βάση, είτε κάθε 15 ημέρες. Στις συναντήσεις μας αυτές λαμβάνετε ένα νέο πλάνο διατροφής αφού πρώτα γίνει πλήρης αξιολόγηση της προόδου και επαναπροσδιορισμός των στόχων σου. Ανάμεσα στις συνεδρίες θα λαμβάνεις υποστηρικτικό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό), tips και συμβουλές που θα τονώνουν τα κίνητρά σου και θα σε βοηθούν επιπλέον στον στόχο σου.

Οι μετρήσεις θα γίνουν στην πρώτη συνεδρία;

Την πρώτη φορά οι μετρήσεις θα πραγματοποιηθούν σε ξεχωριστή επίσκεψη, ανάμεσα στην 1η και τη 2η συνεδρία. Έπειτα μπορεί να πραγματοποιηθούν τμηματικά ως μέρος της συνεδρίας σου, είτε ως μεμονωμένη επίσκεψη.

Τι είναι η Μέθοδος Βιοηλεκτρικής Εμπέδησης;

Η ανάλυση της σύστασης σώματος βασίζεται στη βιοηλεκτρική εμπέδηση. Αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και ασφαλή μέθοδο για τον υπολογισμό του λίπους, των υγρών, της μυϊκής και της οστικής μάζας του σώματος. Κατή τη διάρκεια της μέτρησης ένα πολύ χαμηλό, ασφαλές ηλεκτρικό σήμα αποστέλλεται από τέσσερα μεταλλικά ηλεκτρόδια μέσω των ποδιών σου, στα χέρια και την κοιλιά σου. Το ηλεκτρικό σήμα διέρχεται γρήγορα μέσα από το νερό που υπάρχει στον ενυδατωμένο μυϊκό ιστό, αλλά συναντά αντίσταση όταν περνά από το λιπώδη ιστό. Η αντίσταση αυτή τοποθετείται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες εξισώσεις και σου δίνει μια πλήρη εικόνα της σύστασης σώματός σου, ανώδυνα και σε λιγότερο από 20.

Κάθε πότε θα επαναλαμβάνονται οι μετρήσεις;

Οι μετρήσεις για όσους ακολουθούν κάποιο διατροφικό πλάνο ή είναι σε στάδιο διατήρησης βάρους, αποτελούν ξεχωριστή συνεδρία, η οποία χρεώνεται μία φορά (στην αρχή) και επαναλαμβάνεται κάθε μήνα για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε χωρίς επιπλέον κόστος.

Επικοινώνησε μαζί μου

  Επίλεξε τον λόγο επικοινωνίας

  Ρώτησέ με πώς μπορώ να σε βοηθήσω

  Συμπλήρωσε τη φόρμα επικοινωνίας αν επιθυμείς να κλείσεις την πρώτη σου συνεδρία. Το πιθανότερο είναι να λάβεις απάντηση εντός της ημέρας στο ωράριο λειτουργίας του γραφείου (καθημερινές 10.00 - 21.00) και τις περισσότερες φορές σε λιγότερο από 2 ώρες.
  close
  Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε αποτελέσματα.
  Scroll To Top
  Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.