Ξεκινάς Δίαιτα; 9 Παγίδες που πρέπει να ξεπεράσεις! [TRAINING]

Αρθρογράφος Πάρης Παπαχρήστος

Πάρης Παπαχρήστος

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
Ιδρυτής του medNutrition.gr – Συγγραφέας

Είμαι σίγουρος ότι θα έχεις διαβάσει πολλά άρθρα μέχρι σήμερα για δίαιτες, θα έχεις εφαρμόσει κάποιες από αυτές! Αυτό μαζί και με τις συζητήσεις που κάνω καθημερινά στο γραφείο ή στις online συνεδρίες, με οδηγήσε και στη δημιουργία του οδηγού Διάσημες Δίαιτες, ποια είναι η σωστή για εσένα!

Σε αυτό τον οδηγό προσπάθησα να αναδείξω γιατί όλες αυτές οι δίαιτες αποτυγχάνουν, ακόμη και να δεις απώλεια βάρους. Γιατί στην τελική καταμέτρηση πήρες τα κιλά πίσω…

Θέλησα λοιπόν να το πάω λίγο παρακάτω και μάλιστα από την αρχή, όταν Ξεκινάς Δίαιτα! Να σου παρέχω όλο και περισσότερα εργαλεία και εφόδια για την προσπάθειά σου να γίνεις ένας άνθρωπος που Ζυγίζει Λιγότερο.

Ετοίμασα μία νέα σειρά που αποτελείται από 9 βίντεο, με τίτλο: “Ξεκινάς δίαιτα; 9 παγίδες που πρέπει να ξεπεράσεις!”

Μέσω αυτής θα μοιραστώ μαζί σου πληροφορίες που, παράλληλα με τις συναντήσεις μας, θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις μια πιο υγιή νοοτροπία σε σχέση με το φαγητό. Στο παρακάτω video σου παρουσιάζω συνοπτικά τις δεις σε αυτή την δωρεάν εκπαίδευση που ετοίμασα για εσένα.

1. Ποια δίαιτα να κάνω;

Προβληματίζεσαι με το βάρος ή τις διατροφικές σου συνήθειες; Αναρωτιέσαι ποια δίαιτα να ακολουθήσεις;  Μαζί θα καταλάβουμε γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και ότι δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση για όλους.

2. Πόσο δυνατά Κίνητρα έχεις;

Είσαι οπαδός της άποψης «Όταν θέλω πολύ κάτι θα το καταφέρω»; Θα δούμε μαζί εάν η θέληση παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο νομίζεις και θα μιλήσουμε για τη σημασία των συνηθειών σου.

3. Τι σημαίνει πετυχημένη Απώλεια Βάρους;

Θεωρείς πως η επιτυχία της απώλειας βάρους κρίνεται από τα αποτελέσματα; Στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη άποψη δεν ισχύει στην πράξη και θα δείτε ότι η επιτυχία ισούται με τις ενέργειες που θα λάβεις.

4. Που θέλεις να φτάσεις;

Αποφάσισες ότι θέλεις να μειώσεις το βάρος σου και θέλεις να φτάσεις σε κάποιο συγκεκριμένο αριθμό; Μήπως πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο η κατεύθυνση που κινείσαι και όχι το βάρος που θέλεις να φτάσεις;

5. Πόσο μπορώ να μειώσω το Βάρος μου;

Πόσο μπορείςνα μειώσεις το Βάρος σου; Σε αυτό το βίντεο θα μιλήσουμε για τον ρυθμό απώλειας βάρους, τους στόχους μείωσης βάρους, την μείωση κιλών και λίπους, το “φαινόμενο yo-yo” και την αντιμετώπισή του.

7. Αλγόριθμος Μείωσης Βάρους

Ο ιδανικός ρυθμό μείωσης βάρους ανά μήνα είναι ίδιος για όλους; Γιατί προτιμάμε να υπολογίζουμε τον μηνιαίο ρυθμό και γιατί η απώλεια ενός κιλού ανά εβδομάδα δε μας καλύπτει;

6. Στοχοθεσία στην Απώλεια Βάρους

Σε συνέχεια του 6ου βίντεο της σειράς «Που θέλεις να φτάσεις;», θα εμβαθύνουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της στοχοθεσίας σου και θα δούμε μαζί, τα πλεονεκτήματα μίας αργής μείωσης βάρους για να καταλάβεις και εσύ γιατί πρέπει να την προτιμήσεις.

8. Ποιο είναι το Ιδανικό σου Βάρος;

Αναρωτιέσαι ποιο είναι το ιδανικό σου βάρος; Τι ρόλο παίζει ο λιπώδης ιστός και ο μυϊκός ιστός στην εικόνα σώματος; Θα δούμε μαζί τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

9. Παρουσίαση της Μεθοδολογίας που εφαρμόζω

Μάθε ποια μεθοδολογία χρησιμοποιώ στον γραφείο μου ώστε να σας βοηθήσω να αλλάξεις διατροφική συμπεριφορά και να καταφέρεις να πετύχεις το στόχο σου.

Συνοψίζοντας

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε θέλουμε να γίνεις ήρωας με την υπερπροσπάθεια σου, στρατηγική θέλουμε και συστηματική προσπάθεια. Ότι ακριβώς έκανες για να πετύχεις μέχρι σήμερα και άλλους σημαντικούς στόχους στη ζωή σου. Θα είναι χαρά μου να συνεργαστούμε, να σου δείξω το δρόμο και εσύ να τον ακολουθήσεις χωρίς να χάνεις ενέργεια σε ενέργειες που θα σε κουράσουν, ακολουθώντας ένα φυσιολογικό τρόπο διατροφής.

Θες να συζητήσουμε;

Papachristos Dietitian Draft 02 RoundΈχεις σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το άρθρο; Στείλε μου ένα email ή μήνυμα στο messenger. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς θα πετύχεις τους διατροφικούς στόχους σου, διάβασε πρώτος/η τη νέα μου αρθρογράφηση στο newsletter του Diaitologos  ή γίνε μέλος στο Facebook Page μου. Ακολούθησε με στο Instagram και μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο Youtube !
Βιβλιογραφία

Dalle Grave, R., Calugi, S., Molinari, E., Petroni, M., Bondi, M., Compare, A. and Marchesini, G., 2005. Weight Loss Expectations in Obese Patients and Treatment Attrition: An Observational Multicenter Study. Obesity Research, 13(11), pp.1961-1969.

Dhurandhar, E., Dawson, J., Alcorn, A., Larsen, L., Thomas, E., Cardel, M., Bourland, A., Astrup, A., St-Onge, M., Hill, J., Apovian, C., Shikany, J. and Allison, D., 2014. The effectiveness of breakfast recommendations on weight loss: a randomized controlled trial. The American Journal of Clinical Nutrition, 100(2), pp.507-513.

Hollis, J., Gullion, C., Stevens, V., Brantley, P., Appel, L., Ard, J., Champagne, C., Dalcin, A., Erlinger, T., Funk, K., Laferriere, D., Lin, P., Loria, C., Samuel-Hodge, C., Vollmer, W. and Svetkey, L., 2008. Weight Loss During the Intensive Intervention Phase of the Weight-Loss Maintenance Trial. American Journal of Preventive Medicine, 35(2), pp.118-126.

Kouda, K., Nakamura, H., Kohno, H., Okuda, T., Higashine, Y., Hisamori, K., Ishihara, H., Tokunaga, R. and Sonoda, Y., 2006. Metabolic response to short-term 4-day energy restriction in a controlled study. Environmental Health and Preventive Medicine, 11(2), pp.89-92.

Lichtman, S., Pisarska, K., Berman, E., Pestone, M., Dowling, H., Offenbacher, E., Weisel, H., Heshka, S., Matthews, D. and Heymsfield, S., 1992. Discrepancy between Self-Reported and Actual Caloric Intake and Exercise in Obese Subjects. New England Journal of Medicine, 327(27), pp.1893-1898.

Redman, L., Heilbronn, L., Martin, C., de Jonge, L., Williamson, D., Delany, J. and Ravussin, E., 2009. Metabolic and Behavioral Compensations in Response to Caloric Restriction: Implications for the Maintenance of Weight Loss. PLoS ONE, 4(2), p.e4377.

Σας βοήθησε αυτό το άρθρο;

close
Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε για να δείτε αποτελέσματα.
Scroll To Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.