Πως μπορεί να αυξηθεί ο μεταβολισμός;

Πολλές φορέςές δέχομαι αυτή την ερώτηση στο γραφείο!

Ο βασικός μεταβολισμός επηρεάζεται από τη σύσταση σώματος. Όσο περισσότερη άλιπη μάζα (συγκεκριμένα μυϊκή μάζα) έχει κάποιος, τόσο περισσότερες θερμίδες καταναλώνει μέσα στη μέρα.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι μύες και τα ζωτικά όργανα είναι διαρκώς σε λειτουργία, ενώ ο λιπώδης ιστός είναι αδρανής. Επομένως, όταν αυξάνεται η μυϊκή μάζα, αυξάνεται και ο βασικός μεταβολισμός του ατόμου.

Χρήσιμο tip

Η αύξηση της μυϊκής μάζας μπορεί να επιτευχθεί με την άσκηση, κυρίως με ασκήσεις αντιστάσεων και ταυτόχρονα με επαρκή κατανάλωση πρωτεϊνών μέσω της διατροφής.

Η κατανάλωση πρωτεϊνών συντελεί σε περισσότερες «καύσεις» για την πέψη της τροφής συγκριτικά με τα υπόλοιπα μακροθρεπτικά συστατικά(υδατάνθρακες, λίπη). Τέλος, η κατανάλωση πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας (περιέχονται σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης) συμβάλει στη διατήρηση και στην αύξηση της μυϊκής μάζας και επομένως σε μεγαλύτερη δαπάνη ενέργειας.

Αν θέλεις να γνωρίσεις το ποσοστό λίπους, τη μυϊκή μάζα, τα υγρά αλλά και το σπλαχνικό σου λίπος, οι μετρήσεις Ανάλυσης Σύστασης Σώματος που γίνονται στο γραφείο μου θα σου δώσουν τις απαντήσεις. Επικοινώνησε μαζί μου εδώ, για να προγραμματίσεις τη δική σου μέτρηση.