Θέλεις να πετύχει η προσπάθειά σου να μειώσεις το βάρος σου;
Σήμερα θα σου απαντήσω σε 6 εμπόδια που δεν σε αφήνουν να το πετύχεις, πιο συγκεκριμένα:
- Γιατί δεν θα πετύχει το κρέας σαλάτα
- Γιατί το το ψωμί και οι πατάτες δεν κάνουν ψωμάκια
- Γιατί η μπανάνα ή το γεύμα μετά τις 8.00 το βράδυ δεν σε παχαίνει
- Γιατί να μην περιμένεις να μικρύνει το στομάχι σου, όταν τρως λιγότερο
- Γιατί να μην πετάξεις τα χρήματα σου στα τεστ δυσανεξίας
Πώς όμως θα αναγνωρίσεις τι πραγματικά ισχύει;
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που που έχω γράψει το βιβλίο «Μύθοι και αλήθειες στη διατροφή μας», και θα μοιραστώ μαζί σου τους λόγους για τους οποίους μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο διατροφικό οδηγό για εσένα!
Γιατί να το διαβάσεις;
Αλλαγή του mindset Διατροφής
Έχεις ποτέ αναρωτηθεί σε τι βαθμό οι διατροφικοί μύθοι επηρεάζουν τη διατροφική σου συμπεριφορά;
Στο βιβλίο έχω συγκεντρώσει 420 μύθους και σου παρέχω σχετικές απαντήσεις, βασισμένες όμως σε έγκυρα επιστημονικά δεδομένα. Πίστεψε με, αυτοί είναι οι πιο σημαντικοί.
Ο χρόνος είναι πολύτιμος
Γνωρίζοντας πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι ο χρόνος για όλους μας, φρόντισα σε 4 μόλις ώρες να δίνω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες – τόσο χρειάζεται για να διαβάσει κανείς όλο το βιβλίο, με φυσιολογικούς ρυθμούς ανάγνωσης. Δε χρειάζεται λοιπόν να είσαι βιβλιοφάγος για να το διαβάσεις!
Pocket Size
Κι αν θέλεις να το πάρεις μαζί σου στο μετρό, στο λεωφορείο ή σε όποιο μέρος χαλαρώνεις; Φρόντισα να είναι σε pocket size, έτσι ώστε να μπορείς εύκολα να το έχεις μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι!
120 λέξεις
Η κάθε απάντηση δε ξεπερνάει τις 120 λέξεις. Έτσι, απαντώντας σε όλους τους μύθους συνοπτικά, σε λιγότερο από 1 λεπτό, θα σου είναι πραγματικά εύκολο να ανατρέξεις ξανά και ξανά στους μύθους που σ’ ενδιαφέρουν περισσότερο.
Επιστημονικότητα
Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό! Όλες οι απαντήσεις είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες και βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Μπορείς επιτέλους να νιώσεις ασφάλεια για τα όσα διαβάζεις!
Το βιβλίο είναι πλέον διαθέσιμο και σε μορφή e-book – καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες ακόμα και για τους πιο digitalized.
Σε τι θα σε βοηθήσει το βιβλίο;
Πολλές φορές κάνουμε αυτόματες αρνητικές σκέψεις, βάζουμε εμπόδια στους διατροφικούς μας στόχους, και προσπαθούμε όλες αυτές οι αλλαγές να γίνουν εκ των έσω!
Με αυτό το βιβλίο, θα λάβεις πολλά διατροφικά tips μέσα από την απομυθοποίηση διατροφικών προκαταλήψεων – που πιθανόν να έχεις από την παιδική σου ηλικία – και σε απομακρύνουν από τους διατροφικούς σου στόχους!
Πώς θα βρεις τους διατροφικούς μύθους που σ’ ενδιαφέρουν;
Έχοντας προνοήσει για αυτό εξ’ αρχής, θα δεις πως το βιβλίο είναι χωρισμένο στα παρακάτω κεφάλαια:
- Υγεία
- Τρόπος ζωής και Διατροφή
- Στάδια Διατροφής
- Θρεπτικά Συστατικά
Έτσι, αν για παράδειγμα πιστεύεις πως το σκόρδο μειώνει την πίεση, τότε το κεφάλαιο της υγείας είναι για εσένα!
Εάν ακόμη δεν έχεις πειστεί ότι αυτό το βιβλίο θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, αλλά και να φιλτράρεις πολύ πιο εύκολα πλέον όποια διατροφική πληροφορία ακούς ή διαβάζεις, τότε μπορώ να σου στείλω το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου μου εντελώς δωρέαν!
Μύθοι και αλήθειες στη διατροφή μας: Όλα γύρω από την Υγεία
Η σοκολάτα προκαλεί ακμή; Το αβγό αυξάνει τη χοληστερόλη; Με την υγεία να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφικής αναζήτησης των περισσοτέρων, μπορείς να κατεβάσεις εντελώς δωρεάν και να διαβάσεις σε ηλεκτρονική μορφή το 1ο κεφάλαιο του βιβλίου μου «Μύθοι και Αλήθειες στη Διατροφή». Ποιο είναι το θέμα του; Η «Υγεία» φυσικά!
Ευχαριστούμε για την Εγγραφή
1.Να κάνω δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες και φτωχή σε υδατάνθρακες για να χάσω βάρος;
Το πρώτο πράγμα που ακούς πηγαίνοντας σε ένα γυμναστήριο είναι να τρως κρέας με σαλάτα για να χάσεις βάρος. Το γνωρίζω και από προσωπική εμπειρία.
Πάμε να δούμε αν ισχύει αυτό;
Στην πραγματικότητα η πρωτεϊνική δίαιτα είναι ένα μεταμφιεσμένο πλάνο ολιγοθερμιδικής δίαιτας, που οδηγεί σε απώλεια βάρους. Είναι σημαντικό όμως να καταλάβεις ότι χάνεις βάρος, γιατί έχεις αφαιρέσει μια ολόκληρη κατηγορία τροφίμων από τη διατροφή σου, τους υδατάνθρακες, άρα έχεις μειώσει αισθητά και τις προσλαμβανόμενες θερμίδες. Επίσης, σε έλλειψη υδατανθράκων, το σώμα αντιδρά με απώλεια υγρών και διάσπαση γλυκογόνου, γεγονός που κάνει ακόμη πιο γρήγορη και αισθητή την απώλεια βάρους. Ενδεχομένως ακόμη να θέλεις να ακολουθήσεις αυτό το μοτίβο διατροφής, αφού τελικά οδηγεί σε μείωση βάρους.
Και τώρα η αλήθεια, μελέτες δείχνουν ότι η συμμόρφωση σε μια τέτοια δίαιτα είναι χαμηλή. Και με τη διακοπή της παρατηρείται επαναπρόσληψη αυτού του βάρους, μένει η χαρά 3-4 εβδομάδων. Επίσης, καλό είναι να έχεις εικόνα ότι η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών από τη διατροφή, επιβαρύνει τη λειτουργία κάποιων οργάνων στο σώμα, όπως το συκώτι και τα νεφρά και οδηγεί σε αποβολή νερού, βιταμινών και ασβεστίου μέσω της διούρησης, αλλά και σε πρόωρη κόπωση.
Συμβουλή:
Μην ξεχνάς ότι η περίσσεια πρωτεϊνών θα μετατραπεί σε λίπος στο σώμα και άρα, θα αυξηθεί το βάρος σου.
2.Το ψωμί και οι πατάτες κάνουν «ψωμάκια»;
Άλλος ένας μύθος με μεγάλη ιστορία. Και το ψωμί και οι πατάτες περιέχουν κατά βάση υδατάνθρακες. Και μάλιστα, 1 gr υδατάνθρακα αποδίδει 4 θερμίδες, ενώ αντίστοιχα 1gr λίπους αποδίδει 9 θερμίδες.
Άρα λοιπόν, δεν είναι ούτε το ψωμί ούτε οι πατάτες που σε παχαίνουν, αλλά η ποσότητα που θα καταναλώσεις τελικά. Φυσικά, εάν καταλανώσεις μεγάλη ποσότητα τηγανιτής πατάτας, προφανώς θα αυξήσεις το θερμιδικό περιεχόμενο λόγω του λαδιού.
Και για την πατάτα πιο συγκεκριμένα, ανά 100g: βραστή 86 kcal, τηγανιτή 319 kcal, φούρνου 93 kcal (αφορούν πατάτες χωρίς τη φλούδα).
Επιπλέον, υπάρχουν τρόφιμα που αποδίδουν πολύ περισσότερες θερμίδες από το ψωμί. Για παράδειγμα, 1 πίτα αλάδωτη ισοδυναμεί με 3 φέτες ψωμί, οπότε και έχει 3 φορές περισσότερες θερμίδες συγκριτικά με 1 φέτα ψωμί.
3.Η μπανάνα απαγορεύεται στη δίαιτα;
Η μπανάνα έχει πράγματι περισσότερους υδατάνθρακες και λιγότερο νερό συγκριτικά με άλλα φρούτα. Έχεις όμως ακούσει ποτέ κάποιον να πάχυνε από τη μπανάνα ή από κάποιο άλλο φρούτο;
Να θυμάσαι:
Όλα τα φρούτα, είναι πλούσια σε νερό και περιέχουν αρκετές φυτικές, και άρα αυξάνουν αισθητά το αίσθημα κορεσμού μέσα στην διάρκεια της ημέρας.
Ειδικά η μπανάνα, είναι πλούσια και σε κάλιο, που βοηθά στην μειωμένη κατακράτηση υγρών, που πάντα είναι ζήτημα όταν ανεβαίνεις σε μια ζυγαριά.
4.Το τελευταίο γεύμα πρέπει να είναι μέχρι τις 20.00;
Εάν ενεργειακά οι θερμίδες που καταναλώνεις είναι όσες χρειάζεσαι, τότε σίγουρα δεν θα επηρεαστεί το βάρος σου. Το πόσες θερμίδες θα καταναλώσεις συνολικά σε μια ημέρα παίζει τελικά ρόλο και όχι εάν το γεύμα θα είναι μετά τις 20.00.
Περισσότερο αυτό έχει να κάνει με την πέψη και το κατά πόσο θα σε επιβαρύνει στον ύπνο. Άλλος χρόνος απαιτείται για να χωνευτεί ένα μήλο, άλλος για ένα τοστ και άλλος για μια μακαρονάδα με κιμά.
Θυμήσου:
Χρειάζονται περίπου 3 ώρες για να ολοκληρωθεί η πέψη ενός πλήρους γεύματος.
Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ωστόσο, για να έχεις όλη την εικόνα, εάν δεν καταναλώσεις κάποιο γεύμα όλη την ημέρα, αλλά μόνο τσιμπολογάς, και φας ένα και μεγάλο γεύμα το βράδυ, πιθανόν αυτό θα είναι μια επιλογή πλούσια σε λιπαρά και σε σάκχαρα και άρα θα έχει πολύ περισσότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις το βάρος σου. Ως αποτέλεσμα, θα προσθέσει και βάρος.
5.Το στομάχι μου μικραίνει όταν τρώω λιγότερο;
Το στομάχι όντως μπορεί να «ανοίξει» για να δεχθεί μεγαλύτερη ποσότητα τροφής. Από τη στιγμή όμως που η τροφή μετακινείται προς το έντερο, το στομάχι επιστρέφει ξανά στο κανονικό του μέγεθος. Όταν λοιπόν κάποιος τρώει λιγότερο από ότι συνήθως, το στομάχι δε μικραίνει, απλώς διατηρεί το φυσιολογικό του μέγεθος.
6.Να κάνω τεστ δυσανεξίας για να βρω ποιες τροφές με παχαίνουν;
Εδώ θα απαντήσω με μια ερώτηση. Είναι δυνατόν να παχαίνουν οι αντζούγιες πάνω σε μια πίτσα; Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις πού το πάω.
Στο εμπόριο υπάρχουν τεστ δυσανεξίας που χρησιμοποιούνται για κλινικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα στη δυσανεξία στη λακτόζη ή σε τροφικές αλλεργίες. Αυτά είναι αξιόπιστα, αλλά πάλι δεν συνδέονται με την αύξηση του βάρους σας. Τελευταία όμως, έχουν γίνει γνωστά και αντίστοιχα τεστ δυσανεξίας που σχετίζονται με τη μείωση βάρους. Αυτά δεν έχουν καμία επιστημονική βάση και αποτελεσματικότητα. Δεν υπάρχει τροφική υπερευαισθησία μέχρι στιγμής που να σχετίζεται με το σωματικό βάρος ή το μεταβολισμό.