Χρειάζεσαι υγρά, μόνο όταν διψάς;

Ξεχνάς να πίνεις νερό μέσα στην ημέρα σου και το κάνεις μόνο όταν διψάσεις; Τότε μάλλον δεν καταναλώνεις την απαιτούμενη ποσότητα υγρών που χρειάζεσαι. Σε συνθήκες όπου οι θερμοκρασίες δεν είναι ζεστές, η αίσθηση του να καταναλώσεις υγρά είναι μειωμένη με αποτέλεσμα να μην καταναλώνεις τις απαιτούμενες ποσότητες.

Ο οργανισμός σου όμως έχει ανάγκη από υγρά ακόμα και αν δεν σου δημιουργείται το αίσθημα της δίψας.

Μην ξεχνάς ότι το αίσθημα δίψας είναι το πρώτο σύμπτωμα που εμφανίζεις όταν είσαι αφυδατωμένος/νη.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το καλοκαίρι που περνάς πολλές ώρες στην παραλία και μπορεί να μη νιώσεις την ανάγκη να πιείς νερό. Με το κολύμπι νιώθεις ότι δροσίζεσαι. Παράλληλα, μπορεί να καταναλώσεις κάποιο παγωμένο αλκοολούχο ρόφημα, ή παγωτό ή κάποιο αναψυκτικό με ζάχαρη, το οποίο ναι μεν θα σε δροσίσει και θα κατευνάσει το αίσθημα της δίψας. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως προσέλαβες την απαραίτητη ποσότητα υγρών που χρειάζεσαι, ενώ θα προσλάβεις και αρκετές θερμίδες.

Χρήσιμο tip

Προσπάθησε να μην αμελείς την κατανάλωση νερού το καλοκαίρι στην παραλία, καθώς ο οργανισμός σου το χρειάζεται πολύ, λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, της έκθεσής στον ήλιο, αλλά και της άσκησης (π.χ. κολύμπι, ρακέτες κ.ά.)!

Διάβασε επίσης: Διατροφή για καλοκαίρι γεμάτο υγεία [ΟΔΗΓΟΣ]